Persoonlijke Begeleiding door Jitske

Wanneer het even te veel is om alleen te dragen

Waar kan ik je mee helpen?

Loop je ergens tegen aan?

Voel je je onrustig en gespannen?

Ben je moe of burn-out?

Is er iets gebeurd wat je lastig kan verwerken?

Zoek je IFS therapie in Utrecht?

Wanneer het niet zo ‘goed’ met je gaat, kom je vaak oog in oog te staan met gevoelens of aspecten van jezelf waar je misschien niet zo blij mee bent en ook liever niet bij wilt zijn.

Soms is een ervaring te groot en/of te ingewikkeld is om alleen naar te kijken of te dragen. Op die momenten in je leven is het fijn om het niet alleen te hoeven te doen. Dat er iemand is die naast je staat, met je meekijkt en hier of daar een helpende hand kan bieden. Ik kan zo iemand voor je zijn.

Juist wanneer het leven even niet zo makkelijk gaat, is een liefdevollere verbinding met jezelf vaak het antwoord.

In de fijne praktijkruimte van Yogaya in Utrecht geef ik begeleiding bij levensvragen, persoonlijke uitdagingen en trauma. Met behulp van IFS therapie, coaching en lichaamsgerichte oefeningen ontstaat er ruimte voor jou om er helemaal te mogen zijn met alles wat er in je leeft.

Coach/ therapeut

Ervaring en achtergrond

12 jaar ervaring in begeleiding

Kosten

Sessieduur: 1,5 uur

Investering: 135 euro 

Praktische en aanvullende informatie

Your Title Goes Here
Werkwijze

In een kennismakingsgesprek ontmoeten we elkaar en kijken we allebei of we bij elkaar passen. Aan de hand van een aantal vragen verkennen we waar je hulpvraag over gaat. En welke behoeften/verlangens je hebt. Wanneer we allebei een “ja” voelen, maken we een afspraak voor een vervolg sessie. Meestal zien we elkaar de eerste periode wat intensiever en hebben we een afspraak één keer per twee weken. Afhankelijk van wat jij wilt vinden we vervolgens een passende frequentie. Voor enige effectiviteit zijn minimaal 5 sessie nodig en meestal een meer.

Tijdens de sessies gaan we op verkenning naar dat wat er werkelijk in jou leeft en wat je nodig hebt. Afhankelijk van wat je tegenkomt zal ik verschillende ingangen gebruiken om de diepere lagen in jezelf en het thema te helpen doorvoelen. De methoden die ik gebruik om jou op jouw reis te ondersteunen zijn breed en holistisch:

 

 • Internal Family System Therapie
 • Coaching
 • Ontspanningsoefeningen
 • Ademoefeningen
 • Meditatie
 • Lichaamsgerichte oefeningen. Bij dit laatste kan je denken aan vrije lichaamsbewegingen, yoga en ook zachte aanraking.
Internal Family System

In gesprek werk ik graag met de Internal Family System (IFS) methode. In IFS heb ik een prachtige aanvulling gevonden op hoe om te gaan met innerlijke delen die wat extra ruimte en aandacht nodig hebben. Net als in de yoga, gaat IFS uit van een Zelf, onze essentie, dat toegang heeft tot een diepe wijsheid. Naast dit Zelf zijn er verschillende aspecten van jezelf die je delen kan noemen. Deze delen hebben ieder hun eigen kwaliteiten waarmee ze je helpen je leven vorm te geven en te leven.

Delen proberen zich zo goed mogelijk aan te passen op gebeurtenissen in je leven. Wanneer een situatie te ingewikkeld is, kunnen ze gedrag vertonen dat ondermijnend lijkt. Ze kunnen ook met elkaar in strijd raken over wat de beste manier is om je te helpen, dat zijn de discussies die je soms in je geest hoort. Deze innerlijke strijd kan heel pijnlijk en ingewikkeld voelen. Vaak proberen we die strijdende delen te onderdrukken, te bestrijden of te doen alsof ze er niet zijn. Zonder dat ze echt weg zijn, raken deze delen hierdoor steeds meer afgescheiden van je Zelf. Wanneer je deze delen benadert met een nieuwsgierige en liefdevolle houding kan er weer relatie en verbinding ontstaan, zowel met de delen onderling als met je Zelf. En deze relatie is vaak alles wat er nodig is om onze delen te kunnen helen.

Als er een goede verbinding en relatie is tussen de verschillende delen en je Zelf, dan ervaar je harmonie en rust in jezelf. Wanneer je onrust en onbalans voelt, is dat vaak het gevolg van delen die de verbinding zijn kwijt geraakt met het geheel dat jij bent.

Waar kan je hulp bij ontvangen?

Mijn ervaring en werkwijze leent zicht voor de meest uiteenlopende vraagstukken. Uiteindelijke graat het er vooral om hoe jij je tot de situatie verhoudt, welke delen er in jou aangeraakt worden en wat jij nodig hebt om je weer in balans te voelen. Thema’s waar je aan kan denken zijn:

 • Burn-out/vermoeidheid
 • Persoonlijke grenzen leren herkennen en aangeven
 • Ontwikkeling op het gebied van relatie
 • Moeite met ontspannen
 • Verlies en rouwverwerking
 • Het (opnieuw) vinden van jouw richting in het leven
 • Depressie
 • Problemen op het gebied van seksualiteit en intimiteit
 • Problemen met relateren (partner, familie, vrienden of collega’s)
 • Miskramen en/of ongewenste kinderloosheid
 • Vragen rondom persoonlijke ontwikkeling
Afspraak en Contact

 

In een kennismakingsgesprek ontmoeten we elkaar en kijken we allebei of we bij elkaar passen. Wanneer we allebei een “ja” voelen, maken we een afspraak voor een vervolg sessie.

Afspraken kan je maken door te mailen naar Jitske@innermovement.nl.

Mocht je nog vragen hebben of extra informatie willen, dan kan je altijd contact met me opnemen door te mailen naar jitske@innermovement.nl. Indien wenselijk kunnen we ook telefonisch overleggen.

 

Locatie

De sessies vinden plaats in de fijne praktijkruimte van Yogaya Yogaschool op de Westerkade 23 in Utrecht.

De locatie is goed bereikbaar per fiets, ov of auto.
Het tram- en treinstation Vaartse Rijn is op 2 minuten lopen.
Tevens zijn er voldoende (betaalde) parkeerplekken.

Tarieven

Particulier

Uurtarief € 85,00
(btw vrijgesteld)


Zakelijk

Uurtarief € 100,00
(btw vrijgesteld)

 

 • Een afspraak duurt meestal 1,5 uur.
 • In overleg zijn kortere (minimaal 1 uur) of langere sessies mogelijk. Dan geldt het betreffende uurtarief.

Lagere inkomens

Wanneer je onvoldoende financiële middelen tot je beschikking hebt, kan er in overleg gekeken worden naar de mogelijkheid van een inkomensafhankelijk tarief. Neem contact op via de mail voor de mogelijkheden.

Verzetten en Annuleren

Er kan natuurlijk altijd iets zijn waardoor je een afspraak wilt verplaatsen. Dat is geen enkel probleem als je dit op tijd laat weten. 
 • Een afspraak dienst uiterlijk 24 uur tevoren per email afgezegd of verplaatst te worden.
 • Na deze tijd zal (ook in geval van overmacht) de afspraak volledig in rekening worden gebracht.

 

Ervaringen van anderen

“Ik heb mezelf weer teruggevonden, door te ervaren dat ik nooit echt weg was”

“Door de opleiding voel ik me meer ontspannen, authentieker en zelfverzekerder.”

“Ik heb een heel fijn gevoel over gehouden aan eerste sessie met Jitske. Het voelt al meteen een stuk minder spannend om in mijn gedachten te zijn en dat is echt heel erg fijn.”

“Dank voor de waardevolle sessie weer gisteren. Jullie begeleiden het echt heel goed, met rust en zorgvuldigheid. Plus we krijgen echt een gevoel van gelijkwaardigheid en onpartijdigheid.”

“Chris en Jitske hebben met zo ontzettend veel liefde, toewijding en verdieping deze opleiding gegeven, daar heb ik echt niets dan enorme bewondering voor.”

“Door de opleding heb ik mijn innerlijke beweging leren vertalen naar woorden. Hierdoor kan ik anderen meenemen en deelgenoot kan maken. Dit is zowel in mijn persoonlijke leven als wanneer ik yogales geef heel waardevol.”